Mota

Der er kommet en ny toprestaurant i Odsherred.

Manden bag er Claus Henriksen, som regerede på Dragsholm Slot i 13 år og skaffede stedet en michelinstjerne. Nu står han bag Restaurant Mota i Nykøbing Sjælland, der ligger ca. 20 km fra Dragsholm. Dørene blev slået op i november, men nærværende anmeldelse er den første, så Mota kan godt kaldes en velbevaret hemmelighed, og det er rent ud sagt en restaurantmæssig perle. Den skinner ikke mondænt som restauranten på Dragsholm Slot, men er ikke desto mindre elegant på sin egen bohemeagtige facon.

Der er ikke duge på bordene, men de er smukt snedkereret i egetræ, som matcher den øvrige indretning og de komfortable stole med polstrede sæder og armlæn. Stofservietten hører til de største, man møder i branchen, dog er den hverken hvid eller presset, men i naturfarvet hør og lidt krøllet ganske som Claus Henriksens hjerne.

Han er kendt for at vende tingene på hovedet eller vrangen ud for at finde en anden vej, end den de andre tager, og det generer ham ikke spor at bevæge sig mod strømmen. Det mærker man i serveringen med et æggebæger med æggeblomme, sellerisoya og kammusling, hvis overflade er dækket af mørk chokolade lavet af bønner plukket inde i Amazonas’ jungle.

Nej Amazonas rimer ikke på det vestsjællandske terroir-køkken, Henriksen er kendt for, men er netop derfor dejligt forfriskende, denne kok er nemlig ingen dogmekunstner, omend han dog udelukkende bruger lokale grøntsager.

Taget med tang

Dem møder vi i næste servering, hvis vi lægger fra land. For selv om mange af Lammefjordens grøntsager dyrkes på havbund, der er omdannet til landbrugsjord via inddæmning, så er nærværende grøntsagsret lavet på råvarer høstet under bølgen blå.

Læs artikel

Børsen Pleasure: Odsherred på højgastro­no­miens danmarks­kort

Besøg restauranten

Restaurant Mota

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s