Restaurant Mark

Lige inden for døren på Restaurant Mark hænger der et lille stykke mark, som er tørret, anbragt i en kasse bag glas og vendt på hovedet. Det er et tegn, som rammer hovedet på sømmet.

For denne restaurant handler langt hen ad markvejen om råvarer fra danske marker, enten grøntsager, der vokser op af mulden, eller dyrene, der spiser dem, ligesom det kan være råvarer, der har fløjet hen over marken eller svømmet i de danske farvande her og nu, for sæsonkøkkenet er i fokus.

Indretningen bringer mindelser om 1970’erne med kakler i brune nuancer og behagelige polstrede stole i samme farver om brunlige marmorborde. Ikke desto mindre føles designet nutidigt, og frem for alt er stedet komfortabelt bl.a. i kraft af en effektiv akustikdæmpning. Det er simpelthen en fornøjelse at opholde sig i restauranten, ikke mindst fordi tjenerne er omgængelige, venlige og opmærksomme.

På en af tavlerne står angivet, at man ud over menukortet byder på paté en croute, altså paté indbagt i butterdej, så den bestiller jeg øjeblikkeligt som en snack inden måltidet. Det er en flot servering, der slår tonen an i den franskklingende gastronomi, som tegnes af køkkenchef Bendix Sixhøj Laursen, der har franske konsulater som Søllerød Kro, Bistro Boheme og Ruths Hotel på sit cv.

Franske nerver

Man fornemmer den franske nerve i patéen af svinebov, hvis delikat tynde butterdejsskal er dejligt gennembagt og smager af den fond, som er stivnet i hulrummet mellem fars og dejens tag.

Læs artikel

Børsen Pleasure: Kom og oplev den intense smag af Danmark

Besøg restauranten

Restaurant Mark

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s