Fransk gastronomi har aldrig spillet nogen særlig rolle på Nørrebro, hvor frikadelle- og stegt flæsk-vældet for længst er blevet kørt over af shawarmarullen.
På Nørrebrogade er der snesevis af steder med den arabisk-tyrkiske specialitet som omdrejningspunkt, men for nyligt blev der hejst en trikolore midt i det hele, da RK Bistro åbnede.
Her serveres mad til yderst fornuftige priser, men sammenlignet med mange andre spisesteder i det prisleje er indretningen langt mere komfortabel. Her er hvide duge på bordene og en behagelig akustik, som gør den forholdsvist høje baggrundsmusik behagelig at lytte til.
Også menuen stikker lidt af fra den beskedne bistrostil: Kortet har en flot spændvidde med eksempelvis den beskedne bistroklassiker cassoulet såvel som højgastronomiens Tournedos Rossini.










Vinudvalget er godt, tjeneren har forstand på sagerne, rådgiver fint samt lader os smage, før vi vælger. Der kommer nydeligt brød, dels et friskt miniformbrød af surdej, dels et lidt tørt focaccialignende brød, der går igen i grillet tilstand i den ene snack. Her er det belagt med guanciale, selvom det skulle have været lardo, men godt smager den fede godbid.
Snack nummer to er et lille fladbrød med en meget sød løgkompot og et par ansjoser. Bedst synes jeg om blåmuslingeskallerne med ilagte muslinger, persillemayo og parmesan. Den servering sad lige i skabet, men så sad vi til gengæld efterfølgende og glanede.
Læs artikel
Børsen Pleasure: Blandt arabisk-tyrkiske specialiteter ligger nu en fransk bistro
Besøg restauranten
Bistro RK