Svogerslev Kro

I 1727 lå Svogerslev Kro midt i en landlig idyl, i dag er omgivelserne præget af foretagender som Netto, Meny og Uno-X. Men bindingsværket er intakt, det samme er stråtaget og sporene fra Aksel Christensen, der købte kroen i 1945. Der står nemlig “spis dig glad i Aksels Mad” på en af de gamle brune loftsbjælker.

Meget er gammelt, andet er nyt, man kan få såvel kroklassikere som mere nutidig mad, eksempelvis ceviche af sandart. Som navnet angiver, er det en råmarineret fisk, og den havde stor fasthed i det friskt smagende kød. Hertil fuldstændigt fremragende nye danske asparges, dels sprødt grillede, dels rå i tynde skiver.

Den bagte lyssej begejstrede ligeledes med sin friskhed og præcise tilberedning. Hertil en silkeblød puré på selleri, nogle dejlige friske rosenkålblade og en lækker tyk beurre blanc-lignende sauce.

Den fine Hopballe Mølle-kylling var repræsenteret i form af præcist tilberedt bryst med lidt ubestemmelig fars indlagt, uden at jeg dog ville kalde den farseret, hvilket den blev. Men godt smagte den, det gjorde også de store og fint rensede morkler, de grillede pastinakker og den kraftfulde skysauce.

Besøg restauranten

Svogerslev Kro

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s